وبلاگ دانشجویان برق و الکترونیک

دانلود کتاب و جزوه و مقاله و پروژه و گزارش کار آزمایشگاه ها

وبلاگ دانشجویان برق و الکترونیک

دانلود کتاب و جزوه و مقاله و پروژه و گزارش کار آزمایشگاه ها

دلیل تفاوت قیمت پلان های میزبانی وب در شرکت های هاستینگ

قیمت سرویس میزبانی وب
میزان قدرت، وب سرور، سیستم عامل، کنترل پنل و … آیتم هایی هستن که روی قیمت تاثیر میزارن. در این مقاله میخوایم بیشتر وارد بحث بشیم و با پشت پرده صنعت هاستینگ، نحوه قیمت گذاری سرویس‌ها و دلیل تفاوت آشکار قیمت‌ها آشنا بشیم.
  

تفاوت های سخت افزاری

همونطور که گفتیم قدرت سرور یک آیتم بسیار تاثیرگذاری در قیمت سرویس میزبانی وب هست. قدرت رو میشه به سخت‌افزار سرور نسبت داد. هرچقدر کیفیت و قدرت قطعات سرور بالاتر باشه اون سرور قیمتش بیشتره.

قدرت قطعات سرور

مهمترین قطعات یک سرور CPU ،RAM و هارد هست. قبلاً با رم و پردازشگر آشنا هستید. اما هارد هم سخت‌افزار تعیین کننده‌ای در سرعت سرور محسوب میشه. سه نوع هارد داریم که در سرورها استفاده میشه.

هارد‌های معمولی (که سرورهای زیادی خصوصاً در ایران با این هارد‌ها ارائه میشه) حجم زیادی دارن و قیمتشون هم ارزون‌تره. این هاردها معمولاً برای میزبانی فایل‌ها یا همون هاست دانلود مورد استفاده قرار میگیرن.

هاردهای SSD که سرعتشون تقریباً 5 برابر هاردهای معمولی هست. این هاردها حرکت مکانیکی ندارن و یجورایی مثل فلش مموری‌ها هستن. این هارد‌ها سرعت پردازش رو در میزبانی وب یه شدت بالا میبرن و قیمتشون از هاردهای معمولی بیشتره. از SSD‌ها در سیستم های خانگی هم به وفور استفاده میشه.

نوع دیگه‌ای از هاردها رو داریم به نام NVME که باز سرعتشون حدود 5 برابر SSD هست. این هاردها قیمت بالایی دارن و برای سرورهای میزبانی وب مورد استفاده قرار میگیرن و روزبه‌‌‌روز هم به تعداد سرورهای با هارد NVME افزوده میشه. قیمتشون هم از SSDها بیشتره و کیفیت بالاتری هم دارن.

قدرت و کیفیت قطعات در قیمت سرور تاثیرگذار است

کیفیت قطعات

غیر از بحث قدرت بحث کیفیت قطعات هم مطرحه! وقتی سرور دارای قطعات سخت‌افزاری قدیمی و کارکرده باشه دیگه اون کیفیت سابق رو نداره و نمیشه ازش انتظارات بالا داشت. هر آن امکان خرابی قطعات هست و ممکنه سایت شما رو با قطعی مواجه کنه. بنابراین غیر از بحث قدرت، کیفیت هم در قیمت‌ها تاثیر داره.

پورت شبکه

یکی دیگه از مواردی که در قیمت تأثیر داره و میشه اون رو بخشی از آیتم‌های سخت‌افزاری در نظر گرفت بحث پورت شبکه هست. پورت های 100 مگابیت، 1 گیگابیت و 10 گیگابیت رو میتونید در سرورهای اختصاصی داشته باشید که اکثر سرورها پورت 1 گیگابیت دارن. مسلماً هرچقدر سرعت پورت بالاتر باشه قیمت نهایی سرور رو بیشتر میکنه.

تفاوت های نرم افزاری

در مقالات قبلی در خصوص مشخصات فنی سرورها توضیح دادیم. آیتم هایی مثل سیستم عامل، وب سرور، کنترل پنل و … بخشی از مشخصه‌های نرم‌افزاری سرور بود. این مشخصه‌ها باعث تفاوت قیمت در سرورها میشن که در ادامه در موردشون توضیح میدیم.

سیستم عامل

همونطور که قبلاً هم اشاره شد معمولاً سیستم عامل‌های لینوکس و ویندوز در سرورها ارائه میشن. از اونجایی که سیستم عامل لینوکس رایگانه هزینه جدایی برای لایسنس نیاز نیست پرداخت کنید ولی اگر میخواید از سرور ویندوزی استفاده کنید باید هزینه لایسنسش رو پرداخت کنید. گرچه بسیاری از افراد از ویندوزهای کرک شده بر روی سرورشون استفاده میکنن و مشکل خاصی براشون پیش نمیاد ولی بهرحال اگر بخواید اصولی کار کنید نیاز به لایسنس ویندوز سرور دارید.

تاثیر قیمت لایسنس نرم افزارها، سیستم عامل و وبسرور بر روی قیمت سرویس میزبانی وب

وب سرور

پیش‌تر با  انواع وب سرورهای مورد استفاده در سرویس‌های میزبانی وب هم آشنا شدیم. اگر وب سرور آپاچی یا انجین ایکس بر روی سرور شما نصب شده باشه رایگانه و نیاز به لایسنس نداره اما اگر بخواید لایت اسپید نصب کنید باید لایسنسش رو خریداری کنید. بنابراین هاست سرورهای لایت اسپید قیمتشون بیشتره.

تعداد محدودی از شرکت‌های معروف و خوشنام حوزه هاستینگ از نسخه اورجینال لایت اسپید استفاده میکنن و این باعث میشه هزینه هاشون بالا باشه. بنابراین قیمت سرویس‌های میزبانی وب رو هم بالاتر از جاهای دیگه در نظر میگیرن. اما خیلی‌های دیگه از لایسنس‌های اشتراکی استفاده میکنن و این میتونه در قیمت نهایی سرویس‌های میزبانی، تفاوت چشمگیری رو رقم بزنه.

در لایسنس‌های اشتراکی، یک نفر میاد مثلاً لایسنس وب سرور لایت اسپید رو در فول‌ترین حالت میخره. بعد با ترفندها و تغییراتی، این امکان رو بوجود میاره که وب سرور بدون نیاز به لایسنس اورجینال، بر روی سرورهای مختلف نصب و فعال بشه.

دقیقاً مثل کرک ویندوز یا نرم افزارها. تنها تفاوتش هم اینه که آپدیت‌های سیستمی به صورت مستقیم نیست و ابتدا خریدار اصلی آپدیت‌ها رو از شرکت ارائه دهنده لایت اسپید میگیره و اون‌ها رو به مشتریان خودش ارائه میکنه. اینطوری هزینه‌ها رو میشه به شدت کاهش داد.

کنترل پنل

در خصوص کنترل پنل‌ سرویس‌های میزبانی وب هم اوضاع همینطوره. هم لایسنس اورجینال داریم هم اشتراکی که از نظر قیمت تفاوت زیادی دارن. غیر از بحث اورجینال بودن نوع کنترل پنل هم مهمه. کنترل پنل CPanel از DirectAdmin گرون تره و در شرایط تحریمی هم قرار داره. بنابراین اگر کسی بخواد لایسنس اورجینال سی پنل رو داشته باشه قیمت تمام شده سرور بیشتر میشه و باید قیمت هاست‌ها رو هم افزایش بده.

اگر مدیر یک سرور بیاد از لایسنس اشتراکی دایرکت ادمین استفاده کنه، هزینه‌ها به مراتب کاهش پیدا میکنه و میشه هاست‌های اون سرور رو با قیمت پایین‌تری نیز ارائه کرد.

نرم افزارها و ماژول‌ها

بر روی سرور باید نرم افزارها و ماژول‌های زیادی رو نصب کرد. مثلاً کلود لینوکس ابزاری هست برای کنترل کاربران هاست اشتراکی و ایجاد محدودیت در استفاده کاربران، تا سرور پایدار بمونه. در واقع این ابزار برای هر هاست اشتراکی واجب هست.

ابزارهای امنیتی مثل CXS (که مثل یک آنتی ویروسه برای سرورها) لایسنس خودشون رو دارن که میتونه هزینه نهایی سرور رو دستخوش تغییر کنه.

کلیه این نرم افزارها هم لایسنس اشتراکی دارن و هم اورجینال که شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌هاشون خصوصاً در این شرایطی که قیمت دلار داره هر روز رکورد میزنه میان از لایسنس‌های اشتراکی استفاده میکنن.

تراکم زیاد سرور

تراکم سرور

یک بحث خیلی مهم و حیاتی در سرورها بحث تراکم هست. اینکه یک مدیر سرور، چند هاست/سایت رو در سرور داره میزبانی میکنه.

بحث تراکم سرور خیلی پیچیدست. مثلاً دو تا سرور رو با مشخصات سخت‌افزاری و لوکیشن یکسان در نظر بگیرید. اگر سرور با وب‌سرور آپاچی راه‌اندازی بشه میتونیم روی این سرور 100 سایت معمولی رو میزبانی کنیم. احتمالاً با وب‌سرور لایت اسپید بشه 50 تا سایت دیگه هم اضافه کرد و مجموعاً 150 سایت رو بدون افت کیفیت میزبانی کرد. (عددها جدی نیستن و صرفاً مثال هست).

اگر مدیر این سرور بیاد با وب سرور لایت اسپید 200 سایت رو میزبانی کنه احتمالاً قیمتش رو بتونه حتی از سرور آپاچی هم پایین‌تر بیاره. اونوقت شما موقع خرید، این دو پلن میزبانی رو مقایسه می‌کنید و می‌بینید سرور دوم شرایط فنی و قیمتی بهتری داره پس دومی رو انتخاب می‌کنید.(هم ارزون تره و هم لایت اسپید داره) ولی غافل از این موضوع هستید که تراکم سرور بالاست و کیفیت سرور افت محسوسی داره.

ما در دوره‌ آموزشی پشت پرده صنعت هاستینگ بهتون یاد میدیم که چطوری تعداد سایت‌های میزبانی شده روی یک سرور رو بدست بیارید و حدوداً بتونید شرایط یک سرویس رو تخمین بزنید!

اعتبار شرکت

موضوع دیگه بحث اعتبار شرکته!. وقتی شما می‌خواید لباس بخرید معمولاً برندهای بزرگ، قیمت خیلی بالاتری دارن. چون اعتماد اولیه رو کسب کردن و شما هم حاضرید برای داشتن اون برند بیشتر هزینه کنید. در صنعت هاستینگ هم این امر صادقه. شرکت‌هایی که معروف هستن و خوشنام قیمت‌هاشون یک سر و گردن از بقیه بالاتره و البته حق هم دارن.

شرکت‌های حقوقی معروف دردسرهای بیمه، مالیات، حقوق پرسنل، دفتر و دستک دارن که شرکت‌های عادی و بعضاً اشخاص حقیقی ارائه دهنده سرویس هاستینگ اون دردسرها رو ندارن. همین هزینه‌های جانبی بالاخره باید از قیمت سرویس‌ها تامین بشه! به همین دلیل قیمت سرویس‌های برندهای معتبر معمولاً بالاتر هست.

انصاف!

این آیتم رو هم اضافه کردیم که بدونید غیر از بحث‌های فنی و منطقی در تفاوت قیمت سرویس‌های میزبانی وب، آیتم دیگه‌ای هم دخیل هست به نام انصاف! بعضی از شرکت‌ها واقعاً انصاف رو رعایت نمیکنن و حتی کیفیت سرویس‌دهی خیلی خوبی هم ندارن ولی هزینه‌های بعضاً هنگفتی دریافت می‌کنن که هیچ‌جوره نمیشه هضمش کرد!

بنابراین همیشه دنبال دلیل خاص نباشید. شرکت‌هایی هستند که بدون ادعا و تبلیغات دارن سرویس‌های خوبی ارائه میکنن و از اون طرف شرکت‌هایی هستند که با کلی تبلیغات معروف شدن و دارن قیمت‌های بالایی بابت سرویس‌های معمولی دریافت میکنن.

قبل از خرید سرویس میزبانی وب حتماً در اینترنت جستجو کنید تا نظرات مشتریان برندهای مختلف رو ببینید که اکثراً در مقالات مقایسه‌ای، بصورت کامنت نوشته میشه.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد